CAFEMPORIO, PORTIOLI, ESPRESSO, ΕΣΠΡΕΣΣΟ, ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΚΑΦΕ, ΓΚΙΟΛΑΣ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ

 
ΠΡΟΦΙΛ - PROFILE
O ΚΑΦEΣ-ΑΒΟUT COFFEE
PORTIOLI
PORTIOLI ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΦΛΕΣ
KΡΥΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ
ΚΑΦΕΔΕΣ
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ-ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ
ΣΙΡΟΠΙΑ
ΤΣΑΙ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
ΠΟΤΗΡΙΑ-ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ
ESPRESSO HOME
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
EΠΙΚΟΙΝΩΝΙA - CONTACT
NEWSLETTER

 

 

ΚαλώςΗρθατε !

O κόκκος του καφέ είναι το κουκούτσι ενός καρπού που  μοιάζει με κεράσι. Προέρχεται από την καφέα (λατ. coffea), ένα αειθαλές δένδρο που ζει 40 περίπου χρόνια και μπορεί να φτάσει μέχρι 8 μέτρα ύψος.

H καφέα χρειάζεται σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο (περίπου 21°C), βροχή, σκιά και υψόμετρο 1300-2500μ.

Είναι περίεργο ότι τον καλύτερο καρπό τον παράγει όταν καλλιεργείται σε μέρη που δεν αποτελούν το φυσικό της περιβάλλον, όπως το ηφαιστειογενές έδαφος.

Υπάρχουν τουλάχιστον 25 είδη καφέας, αλλά τα πιο γνωστά είναι η Arabica και η Robusta.


Arabica

Αποτελεί το 70% του συνόλου των καφέδων. Ευδοκιμεί σε απότομες βουνοπλαγιές και χρειάζεται δυνατές βροχοπτώσεις και σκιά.

Είναι ο μοναδικός καφές που πίνεται χωρίς να αναμιγνύεται με άλλες ποικιλίες. Είναι αρωματικός και πολύ καλής ποιότητας.


Robusta

Χρειάζεται πιο ζεστό κλίμα και σχετικά σταθερή θερμοκρασία.

Είναι πιο ανθεκτικός στις ασθένειες, μπορεί να καλλιεργηθεί σε χαμηλότερο υψόμετρο και να επιβιώσει με λιγότερες βροχοπτώσεις.

Ο καρπός του δεν έχει τόσο πλούσια γεύση και πλουσιότερος σε καφεΐνη. Είναι κατάλληλος για χαρμάνια και για την παραγωγή στιγμιαίου καφέ.

Από τον τροπικό του Καρκίνου, τον Ισημερινό μέχρι και τον Τροπικό του Αιγόκερω, σε όλη την υδρόγειο, το κλίμα και το έδαφος είναι ιδανικά για την καλλιέργεια του καφέ.

Η Ανατολική Αφρική και η Αραβία παράγουν καφέδες με γεμάτο σώμα και μεγάλη ποικιλία στη γεύση και το άρωμα από ήρεμους και απαλούς, μέχρι ατίθασους και εξωτικούς.

Η Κεντρική Αμερική καλλιεργεί κυρίως την ποικιλία Arabica.

Από τη Βραζιλία, με τη μεγαλύτερη παραγωγή παγκοσμίως, ως την Τζαμάικα, που παράγει τον περιζήτητο Blue Mountain, και τη Χαβάη, παράγονται καφέδες αρωματικοί, μεστοί στη γεύση και ιδανικοί για το πρωινό ξύπνημα.

Η Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού παράγουν καφέδες με τις πιο εξωτικές γεύσεις. Έχουν γεμάτο, απαλό χαρακτήρα, πλούσια γεύση και σπιρτάδα.







CAFEMPORIO A.E.

Εισαγωγή - Εμπόριο

Ειδών Καφέ.

1ο χλμ Ναυπλίου-Νέας Κίου,

Ναύπλιο 21100

τηλ.27520-21800, 

fax: 27520-21229.

e-mail: info@cafemporio.gr